Според приетия акцизен календар се предвижда специфичният акциз за цигарите да

...
Според приетия акцизен календар се предвижда специфичният акциз за цигарите да
Коментари Харесай

След гласуването на акцизния календар за цигарите още витаят съмнения за лобизъм и топли чувства към Пещера

Според признатия акцизен календар се предвижда специфичният данък за цигарите да е 117,5 лева за 1000 къса от 1 март 2023 г.; 126 лева за 1000 къса от 1 януари 2024 г.; 134,5 лева за 1000 къса от 1 януари 2025 година и 143 лева за 1000 къса от 1 януари 2026 година

Подобен календар стана прочут като „ гладко повдигане акциза на цигарите. Не е загадка, че моделът е плод на съответните комисии в Европейски Съюз и на напъните на международни специалисти и най-големите компании в сектора като British American Tobacco и Philip Morris International.

 

Уточнени са всички елементи по 4-годишния календар.

 

Дотук нещата наподобяват ясни и съответни. Добре е, че макар разногласията в комисията, крайният резултат е подобен, какъвто приляга на страна член на Европейски Съюз.

 

При гласуването се получи абсурд. Депутати с изявени проевропейски позиции и разбирания, поддържаха лобистки звучащи причини на Румен Гечев, депутат от Българска социалистическа партия. Става дума за Ивайло Мирчев, Любен Иванов, Стоян Михалев и Христо Иванов от „ Демократична България “.  

 

Техни сътрудници се майтапиха, че след този акт, в Пещера се чували мощни аплодисменти…

 

Защото в действителност е необичайно тъкмо тези хора да са срещу ползите и политиката на европейските структури по тематиката. Всъщност тяхната позиция е и срещу българските ползи, тъй като ощетява страната да получи повече доходи, за сметка на частни ползи.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР